Saturday, March 31, 2007

Moskou etc.

Hi allemaal, ik ga volgend weekend naar Moskou!!! Van vrijdagavond tot maandagmiddag. Ik heb al met Ljolja afgsproken en nog een paar mensen die we via hier in Moskou kennen en we gaan daar natuurlijk ook Pasen vieren en zo! (We = Bart, Dana, Lodewijk, Han-Thomas en ik) en dan komen ook nog Bart z'n ouders en z'n buren eind deze week aan (zijn vader gaat ook mee naar Moskou), naja, ik heb er zin in. Ik realiseerde me net dat ik al weer op twee-derde zit (hoe je dat ook spelt).... echt jammer. Ow ja, en op www.severjanin.nl onder foto's en Bart in Sint-Petersburg kunnen jullie ongeveer 600 foto's (en het wordt vaak bijgewerkt) zien van Bart dus... we zijn meestal samen dus wat hij gezien heeft hebben Dana en ik ook gezien. Maar goed. Het is wel de moeite waard om even te kijken want zijn foto's zijn altijd wel mooi (op een paar na...). Verder hier nog alles goed, heel gezellig, leuke colleges enz. We zijn gister naar een concert van Busta Rhymes geweest en Bianca in het voorprogamma. Mijn beltoon is gespeeld! (Byli tancy). Het was echt cool, en nog gratis ook. En wat ik daar toch allemaal heb gehoord!! * ;) naar John *
Uhm, verder weinig nieuws, d.w.z. zo veel dat ik het toch niet allemaal hier kan typen, maar niet echt veel wat er uit springt. Owja, ik ben met 50 nederlanders naar een discotheek geweest en daarna met Inna, een vriendin van hier nog even naar huis, maar zij spreekt ook Nederlands, en ik ben naar een Nederlandse film geweest en heb Nederlandse kunst gezien!!! Ik voel me Nederlandser dan thuis eigelijk... al is dat aan mijn taal niet erg te merken, erg goed is het niet meer, maar dat komt wel weer terug hoop ik.
Ik ga zo een zonnebril kopen en naar het Elagin eiland en daar ga ik mijn boek uitlezen op een bankje, en ik heb er zin in ;) het is daar een soort Vondelpark (volgens Lodewijk, ben zelf nooit in het Vondelpark geweest volgens mij) en ernaast ligt het Kamennyj eiland wat dan het Gooi moet voorstellen. Na mijn paar uurtjes Nederland ga ik weer terug naar de Vytebskij prospekt... Het russischte stukje Petersburg wat er is (en ik denk dat ik dat bedoel in de negatieve zin van het woord Russisch... als dat maar een grammaticaal correcte zin is...). Huiswerk maken, koken en dan morgen braaf naar de kerk. Nou, nog maar een weekje tot Moskou, en nog maar een maand tot Nederland... helaas...
xxxx

3 comments:

Muumi said...

Ik voel me helemaal vereerd met een speciale vermelding op je blog.

Veel plezier in Moskou.

пока!

josé said...

hoi Femke, ik hoor dat jullie het geweldig naar jullie zin hebben. Dat is goed om te horen! Hopelijk vliegen die laatste weken voorbij, je kent dat wel: de laatste loodjes,.... Ook al geef je aan dat je het jammer vind om te vertrekken, thuis is er een warme douche!

Jan said...

Ha Femke,

Je maakt de nodige dingen mee denk ik zo. Afgezien van het eten van een banaan is dit wel een spannende tijd om in Rusland te zijn. Krijg je wat mee van de demonstraties In St.Petersburg? Of neemt het studentenleven je zo in beslag dat je tot niets anders komt?
Even wat anders: je hebt een prijsje in de lotto! Ik heb de vrijheid genomen de prijs maar weer in te leggen voor de volgende maanden.

Groet